Haberler

İç Mimarlık Bölümümüz 3. İstanbul Tasarım Bienali’ne katılıyor

20 Ekim 2016

3. İstanbul Tasarım Bienali; “Biz İnsan mıyız? Türümüzün Tasarımı 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” ana teması ile 22 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daki farklı mekânlarda gerçekleştirilecek. İç Mimarlık Bölümümüz, Dr. Mergül Saraf ve Doç. Dr. Banu Apaydın’ın proje koordinatörlüğünde “Biri Bizi Gözetliyor mu?” temalı sergi ile Tasarım Bienali’nin Akademi Programı’nda yer alacak. “Biri Bizi Gözetliyor mu?” sergisi 22 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’da Kadıköy’deki Tasarım Parkı’nda açılacak.

Bu kapsamda Opio Galata Tasarım Ofisi’nde 22 Eylül tarihinde yapılan toplantıda öğrencilere çalıştayın teması aktarıldı. Ardından 27 Eylül’de Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde İç Mimarlık ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan gruplarla, söz konusu tema kapsamında, Dr. Mergül Saraf ve Doç. Dr. Banu Apaydın ile mezun öğrencilerimizden Opio Galata Marka kurucularından İç Mimar Cem Erman ve İç Mimar Serkan Yılmazkaya’nın yürütücülüğünde, proje ve fikirlerin tartışılıp geliştirdiği bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Çalıştay sonucu ortaya çıkan çalışmalar, Bienal’in açılışıyla eş zamanlı olarak Tasarım Bienali’nin önemli bir ayağını oluşturan Tasarım Parkı’nda 22 Ekim tarihinde Bienal izleyicisiyle buluşacak.

Bu atölye çalışmasında “panoptikon ve süperpanoptikon” temaları üzerinde durarak gözetleme, gözetim toplumu, internet gibi kavramlara eleştirel bir gözle yaklaşıldı. Ortaya konan fikirlerle ilk gözetleme olgusundan başlayarak, yeni iletişim teknolojilerinin insan hayatına girmesiyle gözetleme kavramının geldiği son noktaya ilişkin, insanoğlunun gözetlenme sürecine belgesel niteliğinde ışık tutan projeler geliştirildi.

Haberler

Galeri