Haberler

Üniversitemizde eğitim ateşi yakıldı

19 Eylül 2016

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ve 17. yılında 23 bini aşkın öğrenciye ulaşan üniversitemiz, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2016-2017 Akademik Yılı’na “Merhaba” dedi.

Kurulduğu 1999’dan bu yana Türk yükseköğreniminde ilklerin öncüsü olan üniversitemizin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, “Daima demokrasiden yana, Atatürk’ün izinde bir üniversite olduk, olmaya da devam ediyoruz. Fiziki şartlarımız, vizyonumuz ve öğretim üyesi kadromuzla markamız büyümeye devam ediyor. Okan Üniversitesi her zaman ilklerin üniversitesi oldu. İlk kez Girişimcilik ile Kariyer ve Yaşam derslerini başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini ilk kez biz gerçekleştirdik. Yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ekim’de Tıp Fakültesi Hastanesi,
Mayıs’ta Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi açılıyor
Okan Üniversitesi’nin 17. yılında 23 bini aşkın öğrenciye ulaştığını belirten Okan, “2016-2017 Akademik Yılı’na da iddialı giriyoruz. Hastanemizi açıyoruz. 250 yatak kapasiteli tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizle öğrencilerimizin pratik gelişimi için eşsiz bir altyapı olanağı sunarken, halkımızı da güvenilir tedavi hizmetleriyle buluşturacak. Sağlık sektöründeki atılımlarımız 2017’de de devam edecek. 7000 metrekarelik Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Hastanemizi Tuzla’da Mayıs ayında hizmete sokacağız” diye konuştu. Bekir Okan, ayrıca Okan Üniversitesi’nin öğrencilerine, Miami’deki Okan International University ile hazırlık sınıfını Amerika’da okuma imkanı sağladığını hatırlattı.

5000 yeni öğrenci
Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut açılış konuşmasında “Aramıza yeni katılan yaklaşık 5000 öğrenciye “Hoş geldiniz” dedikten sonra, “Dünyaya entegre, insan haklarına değer veren, küresel ölçekte çağdaşlarıyla daha iyi rekabet edebilen mezunlar yetiştiriyoruz. Mezun sayımız 15 bini aştı” diye konuştu.

Eğitim ateşi yakıldı
2016-2017 Akademik Yılı eğitim ateşi, Bekir Okan, Prof. Dr. Şule Kut ve Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Korkmaztarafından, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla yakıldı.

Galeri