Haberler

Engelleri aşan Sevgililer Günü kutlaması

13 Şubat 2017
Haberler

Gastronomi Bölümü öğrencilerimiz Sevgililer Günü etkinliği kapsamında Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nden gelen gençleri üniversitenin kampüsünde ağırladı. Uygulama Okulu öğrencileri Gastronomi Mutfağımızda düzenlenen pasta atölyesine katılırken veliler Özel Eğitim Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Nilüfer Umar’ın sohbetinde “özel çocuk ebeveyni olmayı” konuştu.

Gastronomi Bölümü Başkanımız Yrd. Doç. Dr İlkay Gök, öğretim görevlilerimiz Eylem Vardar ve Efe Kaan Ulu önderliğinde Gastronomi Bölümü öğrencilerimiz, 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında, Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerini Tuzla Kampüsümüzde konuk etti. Uygulama Okulu öğrencileri, Gastronomi Bölümü’nde öğrenim gören abileri ve ablalarından pratik bilgiler edindi. Onlarla birlikte Uygulama Mutfağımıza girerek Sevgililer Günü’ne özel olarak çilekli pasta yaptı.

Öğrenciler öğretim görevlileri ve Gastronomi Bölümü öğrencilerimizle pasta atölyesindeyken, ebeveynleri Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Nilüfer Umar’ın “47. K ve Yaşama Dair Sohbet” söyleşisine katıldı. Yrd. Doç. Dr. Umar konuşmasında Türkiye’de ortalama her 800 doğumda bir Down sendromunun görüldüğünü ve ülkemizde yaklaşık 100.000 Down sendromlu kişinin var olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

“Artık Down sendromlu yetişkinler daha ileri yaşlara erişebilmekte ve genellikle 50’li, 60’lı, 70’lı yaşları görebilmektedir” diyen Yrd. Doç. Dr. Umar başarılı bir yaşlanma süreci için geleceğe yönelik tedbirler alma konusunda ebeveynleri bilgilendirdi.

Söyleşinin ardından çocuklarıyla öğle yemeği yiyen ebeveynlere yemek bitiminde çocukları hazırladıkları çilekli pastalarla sürpriz yaptı.

Galeri