Haberler

Gastronomi öğrencilerimiz ve Ömür Akkor’dan binlerce yıllık tarifler

27 Aralık 2016

Mutfak şefi ve araştırmacı yazar Ömür Akkor Gastronomi Bölümümüzün ev sahipliğinde 26 Aralık 2016 tarihinde Tuzla Kampüsümüzde workshop gerçekleştirdi ve seminer verdi. Akkor, “Anadolu’dan Binlerce Yıllık Reçeteler” adını taşıyan workshopta Gastronomi Bölümü öğrencilerimizle birlikte yüzyıllar öncesine ait tariflerle sütlü lor, badem çorbası, happena, humus, mücver, kuzu etli arpa şehriye pilav ve helva-i hakani hazırladı.
Workshop’ın ardından “ Lezzetin Seyahatnamesi” adlı semineri veren Akkor “Somon, kinoa, kuşkonmaz ve avokadoyu malzeme listelerinden çıkarsan bizim şeflerin yüzde 80’i elenir. Hemen hemen hepsi bu malzemelerle yemek hazırlıyor. Oysa Anadolu’nun binlerce yıllık tarifleri ve bu topraklara ait malzemelerle müthiş lezzetler yaratabiliyorsunuz” diye konuştu. Akkor öğrencilerimize, “Önünüzdeki 5 yılı unutup günde yaklaşık 18 saat çalışırsanız, başarılı olur ve ileride rahat edersiniz” tavsiyesinde bulundu.

Galeri