Mezuniyet Şartları ve Kariyer Olanakları

Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.50 not ortalaması ile tamamlanması ve Yüksek Lisans Tezinden başarılı olunması gerekmektedir. İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Program’ından mezun olanlar 'Yüksek Lisans Diploması' alırlar.

Mezunlarımız gerek özel sektörde gerekse de kamuda iş imkânları bulabilirler. Yüksek Lisans eğitimlerinde aldıkları güncellenmiş bilgilerle genellikle çok uluslu konsorsiyumlar tarafından üstlenilen uluslararası inşaat projelerinde proje mühendisi, şantiye mühendisi, kalite kontrol mühendisi gibi ünvanlarla görev alabilirler. Bununla birlikte mezunlarımız yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde inşaat mühendisliğinin doktora programlarına girip üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler.