Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.50 not ortalaması ile tamamlanması ve dönem projesinden başarılı olunması gerekmektedir. 'Automotive Mechatronics and Intelligent Vehicles' Yüksek Lisans Program’ından mezun olanlar 'Yüksek Lisans Diploması' alırlar. OKAN üniversitesi Tuzla yerleşkesi, otomotiv sanayisinin hemen hemen tam merkezinde bulunmaktadır. Honda (Gebze), Ford (Gölcük), Hyundai (Kocaeli), Tofaş, Renault ve Karsan (Bursa), Otokar (Adapazarı) gibi Türkiye’deki üretimin büyük bir kısmını gerçekleştiren firmalar en çok iki saat içersinde erişilebilecek mesafededir. Bunun yanında Bosch, Valeo, Lucas, Martek, Marelli gibi pek çok otomotiv yan sanayi şirketi de bu bölgede yerleşmiş durumdadır. Ayrıca Gebze Organize Sanayi (GOSP) ve Otomotiv Yan Sanayi (TOSP) bölgeleri Okan Üniversitesine 10 dakikalık sürüş mesafesinde bulunmakta ve bu bölgelerde pek çok otomotiv bağlantılı fabrika bulunmaktadır. Automotive Mechatronics and Intelligent Vehicles Yüksek Lisans Programı mezunları bu tesislerde aranan elemanlar olarak çalışma fırsatı elde edeceklerdir.