Mezuniyet Şartları ve Kariyer Olanakları

Tezli Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.50 not ortalaması ile tamamlanması ve Yüksek Lisans Tezinden başarılı olunması gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı mezun olanlar 'Tezli Yüksek Lisans Diploması' alırlar.

Tezsiz Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.50 not ortalaması ile tamamlanması ve Yüksek Lisans projesinden başarılı olunması gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezun olanlar 'Tezsiz Yüksek Lisans Diploması' alırlar.

6331sayılı yasaya göre 'Lisansüstü İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi alan kişilerin, doğrudan B sertifika sınavına girmeleri kabul edilmiştir. İnşaat, maden ve üretim yapan ağır sanayi işletmelerinde uzman açığı bulunmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı işleyişi hakkında;

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programımız Tezsiz öğrenciler için 2 Dönem Tezli öğrenciler için 4 dönem sürmektedir.

• (Tezsiz Programlar için) Şubat 2016 tarihinde başlayacak dönemimiz (Şubat - Mayıs / Haziran - Ağustos) 2 Dönem yapılacak olup öğrencilerimiz - başarılı oldukları taktirde - Aralık 2016 sınav dönemine yetişebilmektedir.
  • (Tezsiz Programlar için) Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan dönemimiz (Haziran - Ağustos / Eylül - Aralık) 2 dönem yapılacak olup öğrencilerimiz - başarılı oldukları taktirde - Nisan 2017 sınav dönemine yetişebilmektedir.
  • (Tezsiz Programlar için) Eylül 2016 tarihinde başlayacak olan dönemimiz (Eylül - Aralık / Şubat - Mayıs) 2 dönem yapılacak olup öğrencilerimiz - başarılı oldukları taktirde - Aralık 2017 sınav dönemine yetişebilmektedir.

Tezli öğrencilerimiz yukarıda ilan edilen takvime 2 dönem daha ekleyerek katılabilecekleri sınav tarihini hesaplayabilir.