Etkinlikler

Üniversitemizde Alınan Koronavirüsü Kararları

11 Mart 2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Koronavirüsü (Covid-19 veya 2019-nCoV) tedavi edilmediğinde ağır akut solunum yolu yetersizliği ile ölüme yol açmaktadır. Ülkemizde maalesef ilk vaka tespit edilmiş olup, buna ilişkin olarak üniversitemiz bünyesinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mithat Kıyak başkanlığında “Okan Sağlık Komisyonu” kurulmuş ve 10 Mart 2020 Salı günü ilk toplantısını yapmıştır.

Okan Sağlık Komisyonu virüs ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ederek alınması gerekli tedbirleri Üniversite yönetimimize sunacaktır. Bu kapsamda aşağıda detayları sunulan kararlar alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Üniversitemizin her bir ferdi ve öğrencilerinin sağlığı hepimiz için çok önemlidir. Bunun için gerekli tedbirler herkes ve her seviyede gecikmeksizin alınmaya devam edilecektir.

Bu bağlamda alınan ilk kararlar aşağıdadır:

  • Öğrencilerimizin yurt dışına mecbur kalmadıkça çıkmaması tavsiye edilir.
  • Yurtdışından gelen veya hastalık belirtisi gösteren tüm öğrencilerimiz ilk 14 gün üniversiteye gelmeyeceklerdir. Sağlık durumlarına ve doktor kontrolü sonuçlarına göre bu süre uzatılabilecektir. Yurt dışından gelen kişilerin durumu ilgili Dekan ve Müdürler tarafından da takip edilecek ve Rektörlüğe raporlanacaktır.
  • Üniversitemiz bünyesinde planlanan toplu tüm etkinlikler (Bahar Şenliği, Okan’da En’ler, Kariyer Fest, Kısa Film Festivali, Kariyer Günleri, öğrenci toplulukları etkinlikleri vb.) ileri bir tarihe ertelenmiştir. Spor müsabakalarımız da bu kapsamdadır.
  • Yurtlarda kalan öğrencilerin durumu Yurt Müdürlüğü tarafından yakından takip edilecektir. Yurtta kalan öğrencilerimiz bu kapsamda Yurt Müdürlüğüne her zaman başvurabilirler.
  • Ateşi 38 derece ve üstü olanlar en kısa sürede İş Yeri Hekimimize veya en yakın sağlık kuruluşuna başvuracaktır.
  • Üniversite genelinde hijyen tedbirleri arttırılacak ve ortak kullanım alanları ile derslikler her gün dezenfekte edilecektir.
  • B planı olarak derslerin online yapılma durumları değerlendirilerek O’Learn bünyesinde derslerin açılması Öğrenme Merkezi Müdürümüz, ilgili Dekan ve Bölüm Başkanlarımız tarafından koordine edilecektir.

Bulaşma ve Korunma Yolları

Genel enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için uygulanması önerilen temel enfeksiyondan korunma ve kontrol ilkeleri aşağıda yer almaktadır.

  • Sadece Koronavirüsü değil pek çok hastalıktan korunmada el hijyeni birinci sırada yer almaktadır. Eller mutlaka temiz tutulmalı ve en az 20 saniye boyunca su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
  • Sabun ve su varken el antiseptiği ya da dezenfektana ihtiyaç duyulmamaktadır.
  • Sınıflar, ofisler ve yurtlarda odalar iyi havalandırılmalı ve hijyen temizliği düzenli yapılmalıdır.
  • Virüslerin yayılmasını engellemek için, solunum yolu enfeksiyonlarından korunma önlemlerine uyulması önerilir. Bunun ilk şartı; insandan-insana yakın temastan kaçınılmasıdır. Bu sebeple sarılma, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınılmalıdır.
  • Toplu taşıma araçlarından istifade edenler seyahat süresince dikkatli olmalı, ellerini yüze (göz, burun, ağız) değdirmemeli ve en kısa sürede ellerini sabunlu suyla yıkamalıdırlar.