2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Hareketliliği Dil Sınavı

07 Eylül 2017

AB Ülkeleriyle Erasmus (KA103)
2017-2018 Akademik Yılı’nda Erasmus+ Öğrenim veya Staj Hareketliliği’nden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için 11 Ekim 2017 tarihinde İngilizce Yazılı Dil Sınavı yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen tüm öğrencilerin, 7 Eylül - 6 Ekim 2017 tarihleri arasında online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciler hangi programdan faydalanmak istediklerini işaretlemek zorundalar. Online başvuru sırasında karşılarına çıkacak program kodları ve koşullarına ilişkin bilgileri dikkatle okumanız önerilerir. Başvurularda fotoğraf zorunludur. Online başvurusunu tamamlayan öğrencilerin, başvuru formunun çıktısını alıp imzaladıktan sonra Erasmus Ofise (Uluslararası Programlar Koordinatörlüğü) teslim etmeleri gerekmektedir. Online başvuru için “Kullanıcı Adı” kısmına TC kimlik numarası girilecek, şifre OIS sistemine giriş için kullandığınız şifre olacak.

Başvuru belgesi eksik olan öğrenciler dil sınavına katılamaz. Belge teslimi için son tarih 9 Ekim 2017 Pazartesi günü, mesai bitimidir. Yazılı sınav derslikleri 10 Ekim 2017 Salı günü web sayfalarımız üzerinden ilan edilecektir.

Sınav tarihi ve saati:11 Ekim 2017 Çarşamba saat: 14.00-16.00
Sözlü sınavlar 13, 18, 20 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sözlü sınava girmeyen öğrenciler otomatik olarak elenirler.

AB Ülkeleriyle Erasmus (KA103)
AB Ülkeleriyle Öğrenim veya Staj Hareketliliği’nden yararlanmak isteyen öğrencilerin lisans eğitimlerinin ikinci sınıfında olmaları; ortalamalarının lisans için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora için 2.50 olması gerekmektedir.

AB Dışı Ülkelerle Erasmus (KA107)
Ortak Ülkeler Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği’nden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz de online sistem üzerinden KA107 programını seçecek şekilde başvurularını yaparak 11 Ekim 2017 Cuma günü İngilizce yazılı dil sınavına katılmak zorundadırlar. Ortak Ülkeler Öğrenim Hareketliliği’ne katılabilmek için lisans öğrencilerinin ortalaması en az 2.50 olmak zorundadır. Ortak Ülke programı Kore Cumhuriyeti ve İşletme alanıyla sınırlıdır.