Duyurular

2019 ve 2020 Sözleşme Dönemi için Erasmus+ Program Ülkeleri Hareketliliği Yazılı ve Sözlü Dil Sınavı Tarihi

06 Eylül 2021

Değerli Öğrencilerimiz ve İstanbul Okan Üniversitesi Çalışanlarımız,

Erasmus+ öğrenim hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz ve personel hareketliliğinden yararlanmak isteyen İstanbul Okan Üniversitesi çalışanlarımız için, 28 Eylül 2021 tarihinde Online İngilizce Yazılı Dil Sınavı ve 29-30 Eylül 2021 tarihleri arasında online Sözlü Dil Sınavı yapılacaktır.

2021-2022 Akademik Yılı kapsamında bahar dönemi öğrenim hareketliliğine katılmak isteyen tüm öğrencilerimiz bu çağrıda başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Online Erasmus İngilizce Yazılı ve Sözlü Dil Sınavına katılmak isteyen öğrencilerimiz ve çalışanlarımız başvurularını 06 Eylül 2021 – 26 Eylül 2021 tarihleri arasında online sistem üzerinden tamamlamalıdırlar.

Sınava katılmak isteyen tüm öğrencilerin ve çalışanlarımızın, kimoerasmus üzerinden online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajans’ı yönergelerine uygun olarak TÜM BAŞVURULAR yukarıdaki linkten elektronik-ONLINE olarak yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 26 Eylül 2021 (Türkiye Saati ile) 23:59 olacaktır. Online başvurular tamamladıktan sonra online sınava giriş ile ilgili bilgilendirme ve sınav oturumları Yabancı Diller Koordinatörlüğümüz tarafından O'learn üzerinden yapılacaktır.

Yazılı ve sözlü sınavımız Üniversitemizin O’Learn Blackboard sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvurunuzun geçerli sayılması için, sistemdeki ”Başvuru İşlemini Tamamla” butonu ile sonlandırılması gerekir. Online başvuru sırasında karşınıza çıkacak program kodlarından Erasmus+’ı seçmelisiniz. Başvurularda fotoğraf, iletişim bilgileri (Mail&GSM) zorunludur. Mail adresi olarak Okan Üniversitesi maillerinizi kullanmalısınız.

İlk defa başvuruyorsanız “Erasmus değişim programına ön başvuru yapmak için tıklayınız.” bağlantısı üzerinden hesabınızı oluşturmanız ve ardından “Kullanıcı Adı” kısmına TC kimlik numarası, “şifre” kısmına OIS sistemine giriş için kullandığınız şifreyi girerek başvurunuzda ilerlemeniz gerekmektedir. Yazılı ve Sözlü sınavlardan birine girmeyen öğrenciler otomatik olarak elenirler.

Sınava Katılım Koşulları:

  • İstanbul Okan Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olmak (Bu sebeple yandaldan başvuru yapılamaz)
  • Genel not ortalamalarının lisans için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora için 2.50 olması gerekmektedir.
  • Öğrenim hareketliliğine katılmak isteyen öğrencilerin bir yarıyıl için 30 ECTS alabilmesi şartı gerekir. Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için minimum kredi yükü bir yarıyıl için 30 ECTS'tir
  • Yabancı Dil Puanı: Asgari 60/100 puan
  • Sınav ücretsiz olacaktır.
  • Staj hareketliliği başvuruları bahar döneminde yapılacaktır.
  • Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.