Duyurular

Hibrit Eğitimde Dersler

28 Eylül 2020
Duyurular

Sevgili Öğrencilerimiz;
2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde COVID-19 tedbirleri kapsamında Seyreltilmiş Hibrit Eğitim modeli ile eğitim yapacağız. Eğitim modelimizin detayları aşağıda açıklanmış olup, fakülte/yüksekokul, bölüm/program/anabilim dalı ve ders bazında eğitim modeline ilişkin detaylar hafta içinde sizlerle paylaşılacaktır.

Hibrit Eğitim Modelinde üç tip ders kategorisi oluşturulmuştur.

Online Ders: Teorik derslerimizin tamamına yakın büyük çoğunluğu O’Learn öğrenme platformumuz üzerinden yapılacaktır. Fakülte ve bölüm bazlı farklılık göstermekle birlikte Üniversite genelinde online dersler tüm derslerin %68’idir.

Lütfen yenilenen O’Learn sistemimizin yeni kullanım kılavuzlarını inceleyiniz.

Hibrit Ders: 14 haftalık dersin belirli haftaları online, belirli haftaları ise yüz yüze uygulamalı olarak yapılacak olan derse, Hibrit Ders denir. Uygulama, laboratuvar, sunum, proje takdimi, simülasyon, örnek olay veya dava çözümleme dersleri yüz yüze yapılacaktır. Bunların kaçar hafta yapılacağı ve hangi haftalar yapılacağı ilgili dersin öğretim elemanının takdirinde olup ders izlencesinde açıkça tanımlanacaktır. Bu ders hem O’Learn ile sanal sınıf dahil tüm araçları ile yapılacakken, aynı zamanda da bazı haftalar kampüste ve/veya hastanelerimizde yapılacaktır. Bu tür derslerimiz üniversite genelinde yaklaşık %8’dir.

Yüz Yüze Ders: Dersin tamamı uygulama içeriyorsa bu tür dersleri yüz yüze kampüste ve/veya hastanelerimizde yapacağız. Ağırlıklı olarak Tıp, Diş Hekimliği, Sanat Tasarım ve Mimarlık ve Uygulamalı Bilimler Fakültelerimiz ile SHMYO bölüm ve programlarımızda uygulanacaktır. Bu derslere ilişkin uygulama detayları ders izlencesi aracılığıyla ilgili öğrencilerimizle paylaşılacaktır. Bu derslerin Üniversite ortalaması yaklaşık olarak %24'dür. Servis, idari hususlar ve sağlık tedbirlerine ilişkin açıklama Genel Sekreterliğimizce yapılacaktır.

Sağlık durumu uygun olmayan öğrencilerimiz durumlarını belgeleyen dokümanlar ile Fakültelerine/Yüksekokullarına başvurabilirler.
Güz Döneminde de O’Learn platformunu kullanarak Hibrit Eğitim modelimizi eğitim kalitesinden taviz vermeden en iyi şekilde hayata geçireceğimize olan inancımız tamdır.