Duyurular

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Eğitim Modelimiz ve Alınan Tedbirler

15 Eylül 2020

HİBRİT EĞİTİM MODELİMİZ

  • Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın bildirimleri dikkate alınarak, öğrencilerimize en güvenli ve etkin eğitimi sağlamak amacıyla, 2020-2021 Akademik YılıGüz Dönemi'nde yüz yüze/çevrimiçi ders uygulamalarının birlikte yürütüldüğü karma bir eğitim sistemi modeli uygulanmasına karar verilmiştir.
  • Derslerin %60’ının; sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ve kalabalık sınıf ortamlarından uzak bir şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim, %40’ının ise çevrimiçi uygulamalar ile uzaktan eğitim yoluyla O’Learn üzerinden verilmesi planlanmıştır.
  • Derslerin ne şekilde yürütüleceği Bölüm/Program Başkanlıklarının belirlemesi ile ders programlarında ilan edilecektir.
  • Tüm akademik birimlerin uygulamalı dersleri ile, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bir kısım staj/preklinik/klinik uygulamalı eğitimleri gerekli tedbirler alınarak, küçük gruplar halinde seyreltilmiş yüz yüze eğitim ile verilecektir.

KAMPÜS KULLANIMI
160 dönüm arazi üzerine kurulu Kampüsümüzde, büyük ölçekte açık/kapalı alan kapasitemizle, 320 derslik, 110 laboratuvar ve atölye, 20 konferans salonu/amfi ve spor salonlarımız ile eğitim/öğretim faaliyetlerine sosyal mesafe kurallarına riayet ederek ve gerekli tüm tedbirleri alarak eğitime devam edebilme imkanımız bulunmaktadır.

Kampüsteki tüm açık ve kapalı alanlarda maske kullanımı zorunludur.
Kampüse girişte, temassız ateş ölçer ve termal kameralar ile ateş ölçümü yapılmaktadır.
Kapalı alan kapasiteleri yeniden düzenlenerek, tüm sınıf, amfi vb. alanlar sosyal mesafe kurallarına göre kullanılacaktır.
El ile sık temas edilen ortak alanlardaki yüzeyler (kapı kolu, trabzan, turnike, asansör butonları vb.) gün içinde temizlenerek dezenfekte edilmektedir.
Mutfak, mal kabul alanı, depolar vb. tüm alanların her üretim sonrası dezenfeksiyonu düzenli olarak yapılmaktadır.
Tüm yaşam alanlarında (ofisler, ortak alanlar, servisler, yurtlar vb.) güvenli ve sosyal mesafeyi koruyacak düzenlemeler yapılmıştır.
Giriş kapıları ve turnike girişlerinde zemindeki işaretlemeler dikkate alınarak sosyal mesafenin korunması sağlanmaktadır.
Ortak yaşam alanlarında, ofis giriş ve çıkışlarında el dezenfektanı bulundurulmaktadır.
Yemekhane, kafe vb. alanlar sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hizmet vermek üzere düzenlenmiştir.
Havalandırma sistemlerinin bakım/temizlik ve filtre değişim periyodları daha sıklaştırılarak yeniden düzenlenmiştir. Merkezi havalandırma sistemleri, dışarıdan%100 temiz hava girişi sağlayacak şekilde çalıştırılmaktadır.

  • Fiziki etkinlikler sonrası ilgili ortam bir saat boyunca başka bir grup tarafından etkinlik için kullanılmayacak, ortam havalandırılacak, bu aradan sonra derslik/ortam kullanılabilecektir.
  • Tüm ofis ve ortak alanların haftada bir defa, amfi/konferans salonlarının her akşam detaylı dezenfeksiyonu yapılacaktır.