PACE İngilizce Yeterlilik (Hazırlık Eğitimi Muafiyeti) Sınavı Hakkında Önemli Duyuru Ve Düzeltme

09 Eylül 2020

İstanbul Okan Üniversitesi olarak tüm yeni öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız. Ayrıca PACE İngilizce Yeterlilik sınavımızla (Hazırlık Eğitimi Muafiyeti) ilgili yapılan değişiklikleri de sizlere bildirmek isteriz.

• 14 Eylül 2020 Pazartesi haftası yapılması planlanan online ve yüz yüze İngilizce Yeterlilik Sınavımız Covid-19 virüsü ihtiyati tedbirleri sebebiyle ayın 16’sında ve sadece online olarak yapılacaktır. Tüm öğrenciler sınava internet üzerinden girecektir.
  • Bu sebeple 14 Eylül 2020 Pazartesi günü tüm (İngilizce bölüm) PACE öğrencileri için ortak bir online eğitim olacaktır. Bu eğitim, üniversitemiz online eğitim platformu O'Learn'de nasıl sınava gireceğinizi açıklamak üzere düzenlenmektedir. Lütfen eğitime katılım ile ilgili bilgileri için aşağıda bulunan ‘Online Eğitim Bilgileri’ bölümüne bakınız.
  • İlk bölümü 16 Eylül 2020 Çarşamba günü yapılacak olan Online sınav ile ilgili bilgileri aşağıda bulunan ‘Online Sınav Bilgileri’nde bulabilirsiniz.

ONLINE EĞİTİM BİLGİLERİ
Yer: O’Learn (https://olearn.okan.edu.tr/)

Oturumlar:
14 Eylül 2020 Pazartesi @ 11:00 - Türk öğrenciler (Türkçe)
14 Eylül 2020 Pazartesi @ 14:00 - Uluslararası öğrenciler (İngilizce)
14 Eylül 2020 Pazartesi @ 17:00 - Türk öğrenciler (Türkçe)

Eğitime katılmak için:
Eğitime katılmanız gereken saatte kullanıcı adı (öğrenci numaranız) ve şifreniz (kayıt sonrası size verilen evrakta bulabiliriniz) ile O’Learn platformuna giriş yapınız. Akabinde karşınıza çıkan ‘OPAE 2020’ dersine tıklayınız ve sol taraftaki menüden ‘Orientation/Oryantasyon’ butonuna tıklayınız.

ONLINE SINAV BİLGİLERİ
Sınava katılacak öğrenciler: Tüm öğrenciler
Sınav gün, saat ve bölümleri:

TarihBaşlangıç saatiSınav Bölümü *Sınav Türü
Çarşamba, 16 Eylül 2020 10:00 1. Bölüm Akademik Bileşik Yetenekler:
Deneme Yazma
Akademik Bileşik Yetenekler:
Özet Yazma
Mola
Çarşamba, 16-17-18-19 Eylül 2020. Konuşma sınavı için O’Learn’de yayınlanacak olan takvimde sizin adınıza belirtilen gün ve saatte giriş yapınız. 2. Bölüm Akademik Bileşik Konuşma Yeteneği Sınavı

Dikkat: Sınavın 2. bölümüne girişte web kameraları üzerinden kimlik kontrolü yapılacaktır. Lütfen kontrol için sınavdan önce aşağıdaki belgelerden en az birini yanınızda bulundurunuz:

• Resimli T.C Kimlik Belgesi
  • Resimli T.C Sürücü Belgesi
  • Pasaport
  • Okan Üniversitesi Öğrenci Kartı
  • Resimli (Farklı) Üniversite Öğrenci Kimlik Kartı
  • Resimli MEB Okul (ilkokul veya lise) Öğrenci Kartı
  • ÖSYM Sınav Giriş Belgeleri web sayfası görüntüsünü (YGS, YDS, ALES vb. sınavlar için olan belgelerinizi sınav kameranıza cep telefonunuzdan gösterebilirsiniz)
  • Üniversitemiz OIS (https://ois.okan.edu.tr) web sitesinde kimliğinizi resim ile doğrular web sayfasının görüntüsü (kameranızdan cep telefonu ekranınızı gösterebilirsiniz)

Öğrencilerimizin sınava girmek için aşağıda bulunan online formu doldurarak kayıt yaptırmaları zorunludur. Online kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz sınav hakkından feragat etmiş sayılacaktır. Daha önce yayınlanan duyurulardaki formlar aracılığı ile (online veya yüzyüze sınav farketmeksizin) başvuru yapmış öğrencilerimizin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur.

Online Form için tıklayınız.

Sınav Değerlendirme: *Tüm öğrenciler sınavın tamamına girmekle yükümlüdür.
Akademik Bileşik Yazma Yeteneği Sınavı: 50%
Akademik Bileşik Konuşma Yeteneği Sınavı: 50%
Toplam: 100%
Geçme Notu: 80%

Tüm öğrencilerimize 2020-2021 akademik yılında başarılar dileriz.