Okan’da Kayıt Heyecanı Başladı

31 Ağustos 2018

İstanbul Okan Üniversitesi’ne hoş geldiniz.

Üniversitemize kayıtlar, ÖSYM’nin belirtmiş olduğu 03-07 EYLÜL 2018 tarihlerinde ve 08.30-17.30 saatleri arasında, Meslek Yüksekokulu kayıtları Kadıköy Kampüs’ümüzden (Uzunçayır Cad. No: 4/A 34722 Hasanpaşa - Kadıköy / İstanbul), diğer fakülte kayıtları ise Tuzla Kampüsü’müzden (Tepeören Mah. Ballıca Yolu Cad. İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlük Blok No: 11/11 Tuzla - İstanbul ) alınacaktır.

Aşağıdaki bölümlerimiz için* kayıtlar sırasında, sağlık/mesleğe uygunluk raporu teslim edilmesi gerektiğinden; bu bölümler dışında kalan bölüm öğrencilerimiz, eğer isterlerse kesin kayıt işlemini e-devlet üzerinden de, 3-5 Eylül 2018 tarihlerinde e-kayıt yapabileceklerdir. E-devlet üzerinden kayıt yapabilmek için https://ois.okan.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden ön kayıt işlemini yapmanız gerekmektedir.

Ön kayıt ekranlarında belirtilen tutardaki ödemenizi tamamlayıp, www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak kesin kayıt işlemleriniz tamamlayabilirsiniz.

Kesin kayıt işleminizi e devletten tamamladığınızda tekrar üniversitemize evrak teslim etmenize gerek olmayacaktır.

*E-Kayıt Yapamayacak Bölümler

• SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
  • SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (İNGİLİZCE)
  • SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ
  • SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (İNGİLİZCE)
  • SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (İÖ)
  • UÇAK TEKNOLOJİSİ
  • UÇUŞ HAREKÂT YÖNETİCİLİĞİ
  • İLK VE ACİL YARDIM
  • İLK VE ACİL YARDIM (İÖ)
  • HAVACILIK YÖNETİMİ
  • PİLOTAJ (İNGİLİZCE)

ÖSYM’nin belirtmiş olduğu tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Kayıt İçin İstenen ve Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

• https://ois.okan.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden doldurulacak ön kayıt formu,
  • Nüfus cüzdanının aslı ve kayıt esnasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne verilmek üzere üç adet fotokopisi,
  • İkametgâh ile ilgili beyan (bu form ön kayıt ekranlarında olup, öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  • Sabıka Kayıt Durumu ile ilgili beyan (bu form ön kayıt ekranlarında olup, öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  • 2018 YKS sınav sonuç belgesi (internet çıktısı),
  • Lise diploması aslı veya onaylı örneği (veya geçici mezuniyet belgesi aslı),
  • 1996 ve daha önce ki yıllarda doğan erkek öğrenciler için askerlik şubesinden alınan yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi (1997 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için ön kayıt ekranlarında bulunan Askerlik Durum Raporunu doldurup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  • Henüz mezun olmamış fakat kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin, okudukları liseden muhtemel mezuniyet tarihini belirtir yazı getirmeleri gerekmektedir. **
  • 3 Adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 ebadında, son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.)
  • Ödemenin yapıldığını gösterir belge (kayıt esnasında Mali İşler Müdürlüğü’nden alınacaktır. %100 ÖSYM Burslu öğrencilerden istenmez),
  • Sağlık Raporu ya da mesleği icra etmeye uygunluk raporu isteyen programlar için gerekli olan rapor, Detaylı bilgi için tıklayınız!
  • Yurt dışından alınmış diplomalar için ek olarak: Lise diplomasının noter tasdikli Türkçe tercümesi.
  • Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan veya yurt dışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinden alınan diploma denklik belgesi.

** Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Eksik evrak ile kesinlikle kayıt alınmayacaktır.

Üniversitemize teslim edilecek tüm belgelerin bir kopyasını ileride ihtiyacınız olabileceği için kendinizde saklamanızı öneriyoruz.

Kaydınızın tamamlanmış olması için, istenen tüm kayıt belgelerini teslim etmiş olmanız ve ücret ödemenizi yapmış olmanız gerekmektedir.

Kayıt İle İlgili Önemli Bilgiler

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları veya noterden vekil tayin ettiği kişilerin bizzat başvurmaları gerekmektedir.
  • Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
  • Eksik evrak ile kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

İngilizce Hazırlık Sınıfıyla ilgili SSS için tıklayınız.

Zorunlu İngilizce Dersleriyle ilgili SSS için tıklayınız.