Duyurular

Online Ara Sınavlar (3. ve 4. Sınıf Öğrencileri)

20 Mayıs 2020

Sevgili 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimiz,

Diş Hekimliği Fakültemiz için ara sınavı yapılmayan derslerin Online Ara Sınavları “01 - 12 Haziran 2020” tarihleri arasında yapılacaktır.

Ara sınavlarda, Fakültemizde yüz-yüze eğitimi yapılan 6 dersten ve O’Learn üzerinden online eğitimi yapılan ilk dersten, yani normal koşullarda ara sınava kadarki olan 7 dersten sorumlu olacaksınız. İlk 7 dersin konu başlıklarına “Fakültemiz WEB sayfası Ders Konu Başlıkları” kısmından ulaşabilirsiniz.

Tüm derslerin Online Final Sınavları “01 - 14 Temmuz 2020” tarihleri arasında yapılacaktır. Final sınavlarında, bu akademik yılın başından beri gördüğünüz tüm derslerden sorumlusunuz.

Online Bütünleme Sınavları “04 - 08 Ağustos 2020” tarihleri arasında yapılacaktır.

Her sınıf için online ara sınav, final ve sonrasında bütünleme sınav takvimleri sizlere mail yoluyla ve WEB sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Online sınavlarınızın teknik açıdan başarılı geçmesi için aşağıdaki uyarıları lütfen dikkatle okuyunuz:

  • Sınavınıza planlanmış olan zamandan önce erişmeye çalışmayınız, ancak sınav saatinden 15 dak öncesinde O’Learn / Blackboard’a giriş yapınız.
  • Bilgisayarınızın güncellenmiş olduğundan emin olunuz: Tarih ve saat ayarlarını kontrol ediniz, internet tarayıcınızı güncelleyiniz, çerezleri temizleyiniz.
  • İnternet tarayıcısı olarak Chrome ya da Mozilla Firefox kullanınız.
  • Sınav sırasında önceki sorulara dönebilirsiniz.
  • Yanıtlarınızı kaydetmeden çıkış yapmayınız.
  • Sınavlarınız, sorumlu hocanızın inisiyatifinde hazırlanmaktadır. Sınav soruları; 4-5 şıklı, boşluk doldurmalı, vaka yorumu şeklinde veya klasik tarzda olabilir. Sınav süresi, soru sayısına ve soru tipine göre belirlenecektir.
  • Sınavlar sırasında öğrencilerin sistemdeki tüm hareketlerinin kaydı tutulmaktadır.
  • Sınav sırasında teknik bir sorunla karşılaşırsanız, ekran görüntüsünü alarak mutlaka teknik destek masasınalisans.uzem@okan.edu.trve dersin sorumlu öğretim üyesine mail atınız.
  • Yalnızca, teknik sorunun sistem kaydı tarafından doğrulanması ve sınav sorumlusu öğretim üyesinin onayı durumunda, öğrenciye mazeret sınav hakkı tanınacaktır.

Yaşadığımız pandemi sürecinde, YÖK kararıyla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Üniversitelerde örgün eğitime ara verilmişti. YÖK daha sonra 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminin online eğitim ve online sınavlar ile tamamlanması kararını bildirdi.

Fakültemizde eksik kalan uygulamalı eğitiminin (preklinik / klinik), yüz yüze eğitimin verilebileceği yaz döneminde yapılması kararını sizlere daha önce duyurmuştum. Son YÖK kararında, Diş Hekimliği Fakültelerinin uygulamalı eğitiminin nasıl tamamlanacağı net olarak belirtilmemiş durumda.

Diş Hekimliği Dekanları Konseyi (DDK) ve benim de üyesi olduğum DDK Yürütme Kurulu olarak bu konunun çözümü için çalışıyoruz. Bazı Diş Hekimliği Fakültelerinin yaz döneminde yüz yüze eğitim yapmadan, kalan uygulamalı eğitimin sonraki akademik yılda verilmesi ve 5. Sınıf öğrencilerinin bu şekilde mezun edilmesi kararını biliyoruz ve bunu da tartışıyoruz. DDK olarak tekrar YÖK Başkanından bir online toplantı istedik ve bu hafta içinde tarihinin netleşeceği toplantıyı bekliyoruz.

Gönderdiğiniz maillerdensizlerin endişelerini de biliyoruz ve anlıyoruz. Ancak, kaliteli eğitimi sürdürerek sizleri bir üst sınıfa taşımak, tam donanımlı ve yetkin diş hekimleri olarak yetiştirmek ve mezun etmek için Diş Hekimliği Fakültemizin bütün Akademik Kadrosunun büyük çaba harcadığını ve pandemi koşullarında gerekli stratejik planlamayı yapmak ve uygulamak için büyük bir azimle sürekli çalıştığımızı, sizlerin de bilmesi ve güvenmesi gerekiyor.

DDK ile YÖK toplantısı sonrasında netleşecek olan kararları da sizlerle paylaşacağım.

Online Ara Sınav Takviminiz hazırlandı ve bu duyuruyla birlikte sizlere gönderilecek. Online Final Sınav tarihleriniz de belirlendi ve burada size duyuruldu. Şimdi çok çalışarak sınavlarınıza hazırlanma ve başarılı olma zamanı.

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve Kurtuluş Savaşımızı başlattığı gün. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine aramağan etmiştir. Bu bilinçle “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız” kutlu olsun.

Sınavlarınızda başarılar diliyorum, sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Işıl KÜÇÜKAY
Dekan