19 Nisan 2017

Öğrencimiz ve öğretim üyemiz Sinoloji ve Konfüçyus Enstitüleri Sempozyumu'ndaydı Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ve Hanban (Çin Dili Konseyi) Başkanı Ma Jianfei, bugün (19 Nisan 2017) Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü'nün düzenlediği, Türkiye'deki Sinoloji ve Konfüçyus Enstitüleri Sempozyumu'na katıldı.

Türkiye'deki sekiz Sinoloji uzmanıyla yapılan görüşmede, Çeviribilim Bölümü Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyemiz Serpil Meltem Arslan, Türkiye'de düzenlenen Çince seviye tespit sınavları ile ilgili sunum yaptı. Aynı zamanda Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü ikinci sınıf öğrencimiz Ayşe İlayda Dikbasan, Türkiye'de Çince öğrenen Türk öğrencileri temsilen konuşma yaptı. Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencilerimiz de bu toplantıda yer aldılar.