Okan Üniversitesi Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması Sonuçlandı

12 Ağustos 2015

Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen “Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması”na başvuran 103 katılımcı arasından 27 tanesi proje içeriği ile yarıştı. Yarışmaya Adana’dan katılan Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Semih Buğra Oranca, Kadına Şiddeti Azaltmak İçin Erkeğe Yönelik Eğitim Atölyeleri konulu “Babamın Kumbarası” projesi ile birinci olarak Okan Üniversitesi’nde % 100 eğitim bursu almaya hak kazandı. Mersin’den Doğuşcan Fırat Alyağut “Evden Sana” projesiyle ikinci olarak Okan Üniversitesi’nde % 50 eğitim bursu, Antalya’dan katılan Aleyna Yüksel ise “Otizm ve Spor” projesi ile üçüncü olarak Okan Üniversitesi’nde % 25 eğitim bursu kazandı.

Yarışmanın değerlendirmesi Türkiye’de sosyal girişimcilik alanında çalışmalar yapan İbrahim Betil, Ayşe Nur Özcan, Ezgi Yıldırım Saatçi, Selma Arıkan, Ercan Tutal, Hülya Denizalp, Suat Özçağdaş, Nasuh Mahruki, Başak Saral, Nick Mcgirl, Göksel Gürsel ve Serra Titiz gibi seçkin isimlerin oluşturduğu jüri tarafından “Projenin hedef aldığı sosyal sorunun tespiti”,“Projenin misyonu ve stratejik planı”,Projenin mevcut ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi”, “Projenin pazarlama planı”, “Projenin finansal planı”, “Proje sahibinin motivasyonu ve yeterliliği” ve “Projenin Sosyal Girişim Planı çerçevesinde yazılması” başlıklarında özgünlük, gerçekçilik ve uygulanabilirlik üzerinden değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır.

Yarışmanın ödül töreni, 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir.

Yarışma DerecesiİsimProje AdıŞehir Puan

Yarışma Birincisi