Duyurular

Okan Moda ile FARK Yarat!

11 Ağustos 2016
Duyurular

NEDEN OKAN’DA MODA TASARIMI?

3+1 Eğitim modeliyle çift diploma imkanı:
Öğrencilerimiz 3 yılını Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümünde son yılını ise anlaşmamız bulunan yabancı üniversitelerde okuyarak her iki kurumdan da çift diplomayla mezun olma imkanına sahiptir.

Ayrıca öğrencilerimiz, eğitimleri süresince 1/2 dönem Erasmus öğrenci değişim programıyla anlaşmalı olduğumuz kurumlarda eğitim görme şansına sahiptir.

Uluslararası Akademik İşbirlikleri ve Çift Diploma Anlaşmaları:

  • Second University of Naples (Napoli-İtalya) - Çift Diploma
  • IED:Istituto Europeo di Design (Milano-İtalya) - Çift Diploma
  • Group Mod’Art International (Paris-Fransa) - Çift Diploma
  • Escola Superior de Artes e Design (Portekiz) - Erasmus
  • Washington State University (ABD) - Erasmus
  • Strzeminski Academy of Art (Polonya) - Erasmus
  • Budapesti Kommunikációs És Üzleti Főiskola (Macaristan) - Erasmus
  • University of Central Lancashire (İngiltere) - Erasmus

Marka İşbirlikleri ve Atölye Sponsorlukları:
Moda sektörü ile yakın iletişim ve işbirliği içinde olan Moda Tasarımı Bölümümüz, çeşitli seminer, sergi ve workshop’larla bölümümüzde eğitim gören genç yeteneklerini, sektör profesyonelleriyle bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrencilerimiz her yıl bir moda markası ile işbirliği çerçevesinde koleksiyon hazırlamaktadırlar. Koton, Mudo, Defacto bu firmalardan birkaçıdır.

Moda tasarımı projeleri çerçevesinde atölye sponsorlarımıza ise her sene yenileri eklenmektedir. ( YKK Fermuar, Coats İplik, Bossa Kumaş, Çetinkaya Deri, İstanbul Askı...)

Donanımlı 4 atölyede teknik personel danışmanlığında uygulamalı eğitim:
Öğrencilerimiz, derslerde öğrendikleri teorik bilgiyi Giyim Atölyesi,Baskı Atölyesi, Dokuma ve El Sanatları atölyelerimizde pratik becerilerle birleştirerek, yaratıcı yanları geliştirilmiş bireyler olarak iş yaşamına hazırlanmaktadırlar. Hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürme noktasında akademik kadromuzun yanı sıra profesyonel teknik kadromuz da öğrencilerimizle birebir ilgilenerek onlara proje ve derslerinde danışmanlık yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz böylece sektördeki tekstil üretim ve teknolojilerini birebir deneyimleyerek mezun olmaktadırlar.

Başka bir alanda ekstra ücret ödemeden çift diploma imkanı:

Öğrencilerimiz dilerse üniversitemize ait ilgi duydukları başka bir bölümde de ekstra ücret ödemeden eğitim görebilirler. ÇAP Programıyla eğitim aldıkları her iki bölümden de çift diploma sahibi olabilirler.

Kariyer Olanakları:
Mezunlarımız moda endüstrisi ve hazır-giyim sektöründe moda tasarımcısı, aksesuar (takı,çanta,ayakkabı) tasarımcısı, tekstil tasarımcısı (desen,kumaş tasarımcısı), ürün ve marka müdürü, koleksiyon planlama direktörü, marka yöneticisi, satınalma uzmanı, moda ve stil danışmanı, moda editorü , e-ticaret danışmanı olarak kariyer yapabilirler.

Ayrıca üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu Kariyer ve Yaşam, Happy Life programları ve girişimcilik dersleriyle kendilerini sosyal, kültrel ve sportif becerilerle geliştirerek profesyonel iş yaşamına hazırlanabilirler.

Başvuru formu için tıklayınız.