Bölümün Amacı

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün amacı; tarladan çatala her kademede güvenli ve yüksek kalitede gıdaları ekonomik olarak üretebilecek, gerekli sistemleri tasarlayabilecek ve yönetebilecek, çağın teknolojik değişimlerine ayak uydurabilecek, yenilikçilik anlayışına sahip olabilecek, öğrenmeyi ve analitik düşünmeyi öğrenmiş, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikler ile donatılmış, iş hayatına ve topluma faydalı olmaya hazırlanmış, mesleki etik bilincine sahip, konuşma ve teknik İngilizceye hâkim gıda mühendisleri yetiştirebilmektir.

İstanbul Okan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, donanımlı gıda mühendisleri yetiştiren eğitim kurumu olmanın yanı sıra, ulusal/uluslararası ihtiyaca cevap veren bilimsel projeler üreten, gerçekleştiren ve sonuçlarını topluma sunan bir araştırma kurumu olmayı da hedeflemektedir.