Arapça Mütercim - Tercümanlık Anabilim Dalı

Arapça Mütercim-Tercümanlık Programı, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Mütercim Tercümanlık Bölümü bünyesinde Türkiye'de bir ilk olarak kurulmuştur. Program içerisinde yer alan dersler aşağıdaki özelliklere sahiptir;

Öğrenciler hazırlık yılında Arapça dil becerilerine odaklanırlar. Arapça dil becerilerine odaklanan kurslar, Arapçayı yabancı dil olarak öğretme konusunda uzmanlaşmış deneyimli öğretim üyeleri tarafından yönetilmektedir. Programda Arapça ve Modern Arapça lehçeleri öğretilmektedir. Program hem yazılı hem de sözlü dilde yetkin mütercim ve tercümanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenciler uluslararası ticaret, uluslararası ilişkiler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya odaklanan seçmeli dersler seçebilirler. Öğrenciler mezun olduklarında ithalat-ihracat, uluslararası pazarlama, uluslararası danışmanlık hizmetleri, uluslararası düşünce-teşekkür kurumları gibi çalışma alanlarında gerekli altyapı bilgisine sahip olurlar.

Mezunlarımız İngilizce, Almanca, Rusça veya Çince dillerinde de öğrenme ve dil becerilerini geliştirme fırsatına sahiptir. Çevirmen olmak için tek bir dil öğrenmek yeterli olmadığından, öğrencilerimizin bu dilleri öğrenmeleri kariyerlerinde öne çıkmalarını sağlamaktadır.

Bölümümüzde verilen eğitim sayesinde öğrencilerimiz bilişim teknolojileri, çeviri ve bellek yazılımları konusunda eğitim alarak birçok avantajla iş hayatlarına başlamaktadırlar.