Haberler

Okan’dan Antalya’da büyük buluşma

02 Mayıs 2016

Üniversitemiz, Büyük Antalya Buluşması’nda 34 ilden 575 rehber öğretmeni bir araya getirdi.

Üniversitemiz, bu yıl ilkini düzenlediği Büyük Antalya Buluşması’nda Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan rehber öğretmenleri Antalya Akka Antedon Otel’de ağırladı. 34 ilden gelen toplam 575 rehber öğretmen Buluşma’da Okan Üniversitesi, Okan International Miami ve burs olanakları hakkında bilgi aldı. Açılış konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut, Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan ve Eğitim Kurumları Tanıtım Müdürümüz Servet Gülsün Şirin üniversitenin yeniliklerinden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından rehber öğretmenler Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun “Akademik Erteleme” hakkındaki konuşmasını dinleme fırsatı buldu. Hablemitoğlu ertelemeyi modern zaman hastalığı olarak tanımladı. “Erteleme bir zaman yönetimi sorunudur. Çağımızda erteleme daha da dramatik bir hal almış durumda. Herkes erteler ama herkes ertelemeci değildir. Bu bir kısır döngüdür” diyen Hablemitoğlu tekrar eden içsel çatışma temaları, ailenin yetiştirme biçimi ve kişilik özelliklerinin kronik erteleme davranışını da birlikte getirdiğini ifade etti. Çok hoşgörülü ailelerin ya da çok fazla baskı kuran ailelerin bu davranış modelini desteklediğini belirten Hablemitoğlu gençler arasında akademik erteleme oranının yüzde 95 düzeyinde olduğunu söyledi.

20'li yaşlarla birlikte de ertelemeciliğin zirveye çıktığının altını çizen Hablemitoğlu, çocuklarla uzlaşarak, onları yaptıkları işin önemine ikna ederek yol alınabileceğini anlattı: “Yapabileceklerine inanmalarını sağlamak, kendilerine güven duymalarını sağlamak çok önemli. ‘Önce bir rahatla, sonra yaparsın’ türünden sözler ertelemeciliğin fitilini ateşler. Çocuklarımızı sadece ders çalışan, soru çözen bir makine olarak görmemeli onlara böyle yaklaşmamalıyız. Öncelikle ertelemecilik yaptığımızın farkına varmalı, sonra strateji geliştirmeli ve zamanı iyi yönetmeyi öğrenmeliyiz. Elimde yeterli olanak yok ama yine de başlangıç yapma şansı yaratabilirim diyerek kendimizi telkin etmek ve motivasyonu artırmak farkındalığımızı da artıracaktır. Biz bunları yaptıktan sonra çocuklarımızı da doğru yönlendirebiliriz.”

Galeri